Wszystko o krewetkach
Krewetki w Akwarium

Poprzedni temat «» Następny temat
akwarium 375 l wypoziomowanie
Autor Wiadomość
sebazzz 
Bywalec


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Mar 2014
Posty: 86
Skąd: pomorze
Wysłany: 2016-07-22, 20:04   akwarium 375 l wypoziomowanie

Witam stawiam nowe akwarium zakupiłem szafkę . I moje pytanie jak ja wypoziomować? ma regulowane nóżki aż 8 szt. tylko jak się dowiedzieć czy wszystkie dotykają podłoża tak samo bo ciężar będzie spory około 375l wody ?
 
 
SUHY 
Zaawansowany


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 403
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2016-07-23, 14:59   

Wykręcaj nogi, gdy zaczną "pewną" siłą dotykać do podłoża zwiększy się opór , od tej chwili np jeszcze 1/2 obrotu .
_________________
http://akwaria.ml/static/summary.png
 
 
sebazzz 
Bywalec


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Mar 2014
Posty: 86
Skąd: pomorze
Wysłany: 2016-07-23, 22:15   

Tyle to wiem tylko nie mogłem zrobić nic z nóżkami od ściany. ale już wpadłem ze maja na śrubokręt od góry i dałem rade.

pytanie 1 mm to duże przeciążenie na szkło? bawić się czy zostawić ułoży się na kalimacie :P
 
 
SUHY 
Zaawansowany


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 403
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2016-07-23, 23:36   

Wiesz niby bardzo duże , ale miałem 200L które w 1/3 dotykało dnem deski .mogłem schować pod nim kilka kartek A4 .I było ok 11 lat , do chwili gdy klej puścił ze starości i zaczęło kapać (o 3 nad ranem po powrocie z imprezy ) .I tak szczerze to cieszę się że puściło najpierw dno informując mnie delikatnie że klej się rozpada .Szyba na dno 10 mm .
A wracając , mata spokojnie wyrówna .A i przy tej masie szafka się ułoży ( a może i podłoga /panele/wylewka na styro :-P )
_________________
http://akwaria.ml/static/summary.png
 
 
elespero 
Zaawansowany
Jarek


Dołączył: 12 Gru 2015
Posty: 177
Skąd: Nysa/Fulda
Wysłany: 2016-07-24, 10:59   

Baniak długi na 150cm, więc ma gdzie rozłożyć ten ciężar, ja pod 450l mam 2mm podkład pod panele, po zalaniu nie ma 1mm, :D szafki nie mam idealnie wypoziomowanej, nie ma nóżek, jak postawiłem tak stoi i stoi już tak pół roku i nic się nie stało.
 
 
SUHY 
Zaawansowany


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 403
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2016-07-24, 15:52   

Jop moje ponad 130 cm ,na 2 mm macie która w kilku miejscach znikła a kilku kawałek kartki się wsunie :-? .Następnym razem maty dam co najmniej 4 mm 8-) .
_________________
http://akwaria.ml/static/summary.png
 
 
Alma 
Zaawansowany


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 05 Sty 2014
Posty: 443
Skąd: Lünen
Wysłany: 2016-07-24, 23:10   

Jezeli bedzie to jedno akwarium ,powinno wytrzymac,jezeli wiecej i bedziesz musial postawic jedno w "dziurze" to trzasnie :)
 
 
sebazzz 
Bywalec


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Mar 2014
Posty: 86
Skąd: pomorze
Wysłany: 2016-07-27, 20:28   

Dzieki wszystkim za wypowiedzi akwarium po zalaniu 90% się ułożyło. A akwarium to 150x50x50 . co do podkładu pod akwarium polecili mi kupić kalimate kupiłem najgrubsza 1cm. powinno chyba być już ok. pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Ładowanie strony... proszę czekać! | Outlook serves MyXbox